Eduardo, drži se!

23.02.2008.

Image and video hosting by TinyPic
Eduardo da Silva

Još uvijek sam pod dojmom Eduardove ozljede i jednostvno sam šokirana.

Nikad ne znaš šta se može dogoditi. Nadam se da će Eduardo zaliječiti nogu i nastaviti svoju karijeru s velikim uspjesima kao i do sada.

Nema razloga da ne vjerujemo u to, jer je nemali broj sportaša koji su nakon ozljeda i bolesti uspjeli ne samo nastaviti svoje karijere, nego i postizati zavidne rezultate nakon oporavka.

Image and video hosting by TinyPic
Ivan Klasnić i Alonzo Mourning

Tako je naš Ivan Klasnić ponovo zaigrao kao i Alonzo Mourning koji je igrajući također s transplantiranim bubregom osvojio naslov u NBA ligi.

Image and video hosting by TinyPic
Ivica i Janica Kostelić

Sjetimo se samo Ivice i Janice Kostelić koji su se vraćali i osvajali medalje nakon što su im karijere izgledale izgubljeno.

Image and video hosting by TinyPic
Blanka Vlašić

Zatim je tu i naša Blanka Vlašić koja bez štitnjače skače preko 2 metra.

Image and video hosting by TinyPic
Hermann Maier

Najbolji spustaš svijeta, austrijski skijaš Hermann Maier, zvan 'herminator'kojem su nakon prometne nesreće doktori dogovarali amputiranje noge čeličnom voljom i ljubavlju prema sportu uspio je prebroditi sve i 2 godine nakon toga se vratio u velikom stilu.

Image and video hosting by TinyPic
Thomas Muster

Povratak iz 'otpisanih' priredio nam je, također austrijanac, Thomas Muster koji je nakon teške prometne nesreće trenirao u specijalnim kolicima posebno izrađenim za tu priliku, kako bi štedio ozljeđeno koljeno, i za otprilike oko pola godine se vratio bolji nego ikad.

Image and video hosting by TinyPic
Lance Armstrong

A sjećamo se i što je najuspješnijeg biciklista svih vremena, amerikanca Lancea Armstronga zadesilo na vrhuncu karijere. Osim raka testisa, dijagnosticirane su mu i metastaze u mozgu i na plućima i nakon nekoliko operacija i intezivnih kemoterapija ne samo da je ostao živ, nego se vratio biciklizmu i u razdoblju od 1999. do 2005. g. sedam puta zaredom osvajao Tour de France, najveću biciklističku utrku na svijetu.

Image and video hosting by TinyPic
Branko Zorko

Najbolji hrvatski srednjeprugaš Branko Zorko doživio je prometnu nesreću nakon koje mu je morala biti odstranjena slezena i smatralo se da je time okončana karijera. No, vratio se na stazu već slijedeće godine, a dvije godine od nesreće je već osvojao medalje i to sa već navršenih 38 godina.

Image and video hosting by TinyPic
Renato Sulić

'Pakleni' rukometaš Renato Sulić koji je nakon bizarne prometne nesreće doživio plućni infarkt, zbog tromboze vene u lijevoj nozi, a stradalo mu je i lijevo koljeno. Čak mu je jedno vrijeme i život bio u pitanju. Nakon dugog oporavka također se vratio vrhunskom sportu.

Image and video hosting by TinyPic
Niki Lauda i Alex Zanardi

I spomenimo još na kraju da je Niki Lauda gotovo izgorio u bolidu, pa je nakon brojnih operacija opet sjeo u Formulu 1 kao i Alex Zanardi koji je gotovo iskrvario na CART utrci. Amputirane su mu obje noge, no i on se vratio i vozio bolid s posebnim komandama.

Dudu, želimo ti brz oporavak i povratak na teren!

7942